Onze diensten

Aparte groep aanleggen voor een combimagnetron

Wat is een combimagnetron?

Een combimagnetron is ideaal als u niet beschikt over een grote keuken of juist wanneer u niet genoeg heeft aan een enkele oven doordat u een groot gezin heeft. Met een combimagnetron kunt u bakken en braden, maar ook opwarmen en ontdooien.

Wat u moet weten

Een combimagnetron is voorzien van een grill en oven stand, waardoor dit apparaat meer stroomnodig heeft dan een standaard magnetron. Het wordt aangeraden om een combimagnetron op een aparte groep aan te sluiten. SnoWi kan uw groepenkast inspecteren en wanneer nodig een aparte groep aanleggen als u meerdere, zware elektrische apparaten wilt gebruiken.

Het komt voor dat men een combimagnetron op een reguliere groep of stopcontact aansluiten. Dit is gevaarlijk, aangezien deze groep mogelijk overbelast raakt. Wij krijgen regelmatig meldingenwaarbij de elektriciteitsleidingen volledig zijn doorgebrand. Het gevaar van overbelasting en elektriciteit wordt vaak onderschat, daarom adviseert SnoWi de combimagnetron op een aparte groep aan te sluiten.

Het advies van SnoWi Storingsdienst

Het Nederlands Normalisatie Instituut heeft bepaald dat apparaten die meer dan 2000 Watt verbruiken op een aparte groep moeten worden aangesloten. Uitzondering hierop zijn elektrische apparaten die minder dan tien minuten in gebruik zijn. Het is verstandig om uw groepenkast aan de hand van de NEN 1010-normen te laten installeren. Bent u benieuwd of uw elektrische installatie voldoet aan deze normen? Dan kunt u SnoWi inschakelen om uw groepenkasten te laten certificeren. Wij verwijzen u graag naar onze keuring en inspectie pagina voor meer informatie.

Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meeste gestelde vragen over de combimagnetron:

  • Moet een combimagnetron op een aparte groep worden aangesloten?

Het antwoord is: ja

  • Waar moet een combimagnetron aan voldoen?

Het antwoord is: dit staat in de handleiding van de combimagnetron

  • Moet de combimagnetron achter een aardlekschakelaar geplaatst worden?

Het antwoord is: ja

  • Kan de combimagnetron samen met de magnetron op één groep worden aangesloten?

Het antwoord is: nee

  • Kan de combimagnetron samen met de koelkast op één groep worden aangesloten?

Het antwoord is: nee, maar een kleine koelkast zou geen problemen moeten opleveren.

Wilt u meer weten over de verdeling van uw groepenkast of welke elektrische apparaten op een aparte groep moeten worden aangesloten? Neem dan gerust contact op met een van onze erkende elektriciens op voor meer informatie. U kunt ook ons online storingsdienstformulier invullen met uw vraag, waarna onze helpdeskmedewerker z.s.m. contact met u opneemt.

Vragen of hulp nodig?

Neem contact met ons op

Wij sturen bij spoed direct een erkend elektricien bij je langs.

Heb je een opdracht?

Vul vrijblijvend ons opdrachtformulier in

Opdrachtformulier