FAQ

Waarom uw oven een aparte groep nodig heeft

Waarom uw oven een aparte groep nodig heeft

Een oven moet altijd op een aparte groep worden aangesloten. Wanneer u een oven koopt, adviseert uw verkoper altijd om goed naar de veiligheidsvoorwaarden van de fabrikant te kijken om uw productgarantie te behouden. Hier zijn enkele redenen waarom:

Veiligheid: Een oven verbruikt aanzienlijk veel stroom, vooral tijdens het voorverwarmen en bakken op hoge temperaturen. Als de oven samen met andere apparaten op dezelfde groep is aangesloten, kan dit leiden tot overbelasting, wat brandgevaar en andere veiligheidsrisico’s met zich mee kan brengen.

Efficiëntie: Het gebruik van een aparte groep voor de oven zorgt ervoor dat deze optimaal kan functioneren zonder onderbrekingen. Dit is vooral belangrijk omdat een oven vaak langdurig en op hoge vermogens werkt.

Voorschriften: Volgens de Nederlandse NEN 1010 norm moeten zware elektrische apparaten zoals ovens, vaatwassers en wasdrogers altijd op een aparte groep worden aangesloten. Dit is bepaald om overbelasting en mogelijke storingen binnen de installatie te voorkomen.

Hoe sluit je een oven op een aparte groep aan?

  1. Controleer of er in de meterkast ruimte is voor een extra groep. Als er al een aparte groep aanwezig is voor de oven, controleer dan of deze correct is aangesloten.
  2. Een erkend elektricien kan een nieuwe groep toevoegen in de groepenkast en een aparte stroomkabel trekken naar de plek waar de oven staat.
  3. De elektricien sluit de oven aan op de nieuwe groep, zodat deze onafhankelijk van andere apparaten kan werken.
  4. Na de installatie zal de elektricien de groep testen om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct functioneert.

Onze Diensten Als erkend installateur kunnen wij op vakkundige wijze een aparte groep aanleggen, installeren en aansluiten. Uw oven zal in de groepenkast op een aparte installatieautomaat B16 (zekering 16 ampère) worden aangesloten.

Kosten Voor het aanleggen van een extra groep moet u rekening houden met een standaardprijs van €300 tot €500 per extra aangelegde groep. De lengte van de voedingskabel speelt natuurlijk een grote rol in de prijsbepaling.

Wilt u een offerte of een prijsindicatie voor uw specifieke klus of opdracht? Neem direct contact met ons op of stuur ons een e-mail of een WhatsApp via telefoonnummer 085-0160003.

Vragen of hulp nodig?

Neem contact met ons op

Wij sturen bij spoed direct een erkend elektricien bij je langs.

Heeft u een opdracht?

Vul vrijblijvend ons opdrachtformulier in

Opdrachtformulier