Onze diensten

Installeren van noodverlichting

Correct geinstalleerde noodverlichting is belangrijker dan u denkt!

In tegenstelling tot binnen- en buitenlichting is noodverlichting ontwikkelt ten behoeve van veiligheid. We maken onderscheid tussen een aantal type noodverlichting, namelijk: vluchtroute verlichting, anti-paniekverlichting en verlichting van werkplekken met verhoogd risico. Noodverlichting moet voldoen aan de NEN-EN 1838-installatie normen. In deze norm staan de lichttechnische voorschriften waaraan noodverlichting in gebouwen moet voldoen. De norm moet worden gelezen in samenhang met het meest recente Bouwbesluit en de Arbowet.

Waar deze regelgeving noodverlichting verplicht, stelt NEN-EN 1838 concrete en heldere eisen aan de omstandigheden en verantwoordelijkheden bij de inrichting van een noodverlichtingsinstallatie. Hieronder vindt u een korte toelichting.

Vluchtrouteverlichting

De vluchtrouteverlichting moet goed worden herkend en is opgedeeld in twee soorten verlichting: vluchtwegverlichting en de vluchtwegaanduiding. Deze aanduiding bestaat uit pictogrammen. Details over deze beeldtekens worden beschreven in NEN 6088.

Anti-paniekverlichting

Anti-paniekverlichting moet ervoor zorgen dat mensen een veilige plaats kunnen bereiken, waarna ze vervolgens gebruik kunnen maken van een vluchtroute wanneer er sprake is van calamiteiten. Deze vorm van verlichting moet aanwezig zijn in (publieke) ruimtes waar veel mensen bij elkaar komen, zoals schoolkantines, theatergebouwen, zorginstellingen, en overheidsinstanties.

Verlichting van werkplekken met verhoogd risico

Deze variant van verlichting dient ervoor te zorgen dat personen die werkzaam zijn in een gevaarlijke omgeving voldoende licht hebben om zich naar een veilig onderkomen te begeven. De elektromonteurs van SnoWi Elektrotechniek zijn NEN 3140 gecertificeerd, en zijn daarmee een vakkundige en betrouwbare partner om in te schakelen wanneer u noodverlichting wilt laten installeren in uw bedrijfspand of machinepark. Bent u nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met onze technische dienst via 085-0160003 of vul ons online opdrachtformulier in.

Vragen of hulp nodig?

Neem contact met ons op

Wij sturen bij spoed direct een erkend elektricien bij je langs.

Heb je een opdracht?

Vul vrijblijvend ons opdrachtformulier in

Opdrachtformulier