Onze diensten

NEN 1010 Woninginspectie

Wilt u een NEN 1010 woninginspectie laten uitvoeren door SnoWi?

Een standaard elektrotechnische installatie is in de meeste gevallen niet krachtig genoeg om meerdere, stroomvretende apparaten tegelijkertijd te gebruiken. De groepenkasten die onze monteurs tegen komen zijn vaak verouderd en voldoen niet aan de hedendaagse veiligheidsnormen, zoals het ontbreken van een aardlekschakelaar.

Uit ons storingsdienstrapport blijkt dat het merendeel van de gemelde storingen wordt veroorzaakt doordat de installatie verouderd is. Een dergelijke groepenkast kan gevaarlijke situaties opleveren, vandaar dat wij onze klanten adviseren om NEN 1010 woninginspectie uit te laten uitvoeren. Hierdoor bent u verzekerd van een veilig elektrische installatie.

De groepenkast is het belangrijkste onderdeel van de elektrotechnische installatie, en daarom moet deze geïnstalleerd zijn aan de hand van de NEN 1010-installatienormen. De NEN 1010 woninginspectie geeft u een compleet beeld van uw elektrische installatie en de veiligheid hiervan.

De NEN 1010 regelgeving is tot stand gekomen om ervoor te zorgen dat elektrische installaties veilig zijn. De groepenkast mag geen gevaarlijke situaties opleveren en niet oververhit raken door overbelasting. Bij nieuwbouw en renovatie is het verplicht dat de elektrische installaties voldoen aan de NEN 1010 installatienormen. Deze normen hebben betrekking op het ontwerp van de elektrische installatie en de uitvoeringsdetails zoals bekabeling en beugeling.

Wat houdt een NEN 1010 woninginpectie in

Hieronder ziet u een overzicht van de criteria die tijdens een NEN 1010 woninginspectie worden vastgesteld:

 • Is de installatie volgens de NEN 1010-normen geïnstalleerd? Is de aarde installatie juist geïnstalleerd?
 • Functioneren de automaat en aardlekschakelaars naar behoren?
 • Wat is de reden waar om ik niet alle apparaten tegelijkertijd kan gebruiken?
 • Wat is de reden van een (te) hoge energierekening?
 • Is de KWh-meter defect? Waar kan ik energie op besparen?
 • Is de installatie voldoende beveiligd tegen blikseminslag?
 • Zijn de badkamer en keuken voldoende beveiligd tegen lekstroom?
 • Wat is de reden dat mijn aardlekschakelaar eruit springt?
 • Waarom moet ik de groepenkast laten vervangen bij waterschade?
 • Waarom kunnen de wasmachine en wasdroger niet tegelijkertijd gebruikt worden?
 • Wat is mijn jaarlijkse energieverbruik?

Tijdens de NEN 1010 woninginspectie worden alle elektrische apparaten in uw woning gecontroleerd en getest. Het Wattage wordt in een speciaal programma geregistreerd waardoor wij u een indicatie kunnen geven over het energieverbruik. De groepenverdeling van de groepenkast wordt nauwkeurig gemonitord en gecontroleerd op overbelasting en piekspanning. Daarbij wordt uw groepenverklaring bijgewerkt. De aardlekschakelaars en aarde installatie worden met speciale meetapparatuur getest.

Wilt u zeker weten dat uw elektrotechnische installatie veilig is? SnoWi Elektrotechniek voert voor u een NEN 1010 woninginspectie uit. Onze elektriciens geven u graag advies over de veiligheidsnormen en uitbreidingen van uw groepenkast. Contact opnemen kan via 085-0160003 of vul ons online opdrachtformulier in.

Vragen of hulp nodig?

Neem contact met ons op

Wij sturen bij spoed direct een erkend elektricien bij je langs.

Heb je een opdracht?

Vul vrijblijvend ons opdrachtformulier in

Opdrachtformulier