Elektrische kookplaat
De klassieke elektro kookplaat met vier kookzones komen we niet veel meer tegen. Meestal wordt een elektro kookplaat geleverd in combinatie met andere hittebronnen. Een plaat of spiraal wordt elektrisch verwarmd en geeft zijn hitte af aan de pan. Een elektrische kookplaat wordt langzaam warm en koelt langzaam af. De plaat reageert traag op aanpassingen van de warmte.
Niet meer van deze tijd
De traditionele elektrische kookplaat, met vier kookzones, komt niet veel meer voor. In de meeste gevallen wordt deze kookplaat geleverd in combinatie met andere hittebronnen. De spiraal of plaat wordt elektrisch verwarmd en geeft de hitte af aan de pan. Een elektrische kookplaat wordt langzaam warm en koelt langzaam af en reageert traag op de temperatuurverschillen.
Voor- en nadelen van een traditionele elektrische kookplaat
Over het algemeen zijn er meer nadelen dan voordelen aan een dergelijke kookplaat. Schoonmaken is een lastig klusje, kans op inbranden van etensresten en veel stroomverbruik (waardoor de plaat niet energiezuinig is).
SnoWi adviseert u graag
Wanneer u overweegt een nieuwe kookplaat aan te schaffen of uw oude te vervangen, raadt SnoWi u aan te kijken naar een inductie- of keramische kookplaat. De traditionele kookplaat is niet meer van deze tijd en daarom adviseren wij u te moderniseren. Daarnaast kunnen wij uiteraard uw elektrische kookplaat, keramische kookplaat, inductiekookplaat of gasfornuis voor u aansluiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze helpdesk.