/var/www/html/snowi/domains/snowi-storingsdienst.nl/public_html/wp-content/themes/snowi-storingsdienst.nl/page.php

Stopcontact

 

Wat is een stopcontact?

 

Via een contactdoos, ook wel stopcontact genoemd, kan apparatuur worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Daarnaast worden contactdozen ook gebruikt bij dataoverdracht óf het toevoegen en afvoeren van materialen, gassen en dampen die vrijkomen wanneer apparatuur in gebruik is. Denk hierbij aan een afzuigkap boven het gasfornuis. Dataoverdracht is een breed begrip; zowel telematica als informatietechnologie vallen hieronder.

 

 

Verschillende typen stopcontact

 

Stopcontacten zijn in verschillende uitvoeringen en voor verschillende toepassingen ontworpen. De meesten zijn genormaliseerd zodat ze in de meeste gevallen universeel te gebruiken zijn. Daarnaast zijn er ook contactdozen die alleen door specialisten gebruikt mogen worden.

 

 

 

Hoe sluit u een stopcontact aan?

 

Het aansluiten van een stopcontact hoeft niet moeilijk te zijn. Wanneer er een elektradoos beschikbaar is om het stopcontact te monteren, is dit een handig uitgangspunt. Zo niet, dan moet er nieuwe bedrading aangebracht worden. Hierbij is het belangrijk om na te gaan of u een inbouw stopcontact wilt of dat een opbouwdoos de voorkeur heeft. Het is verstandig om te bekijken hoeveel stopcontacten u nodig heeft en welke (verbruik)vermogens deze aan moeten kunnen.

 


 

 


 

Bij twijfel kunt u altijd beroep doen op de elektriciens van SnoWi. Wij luisteren naar wat uw wensen zijn en bekijken samen met u wat de mogelijkheden zijn, geheel op maat. SnoWi hecht veel waarde aan de band tussen ons bedrijf en u, de klant. Transparantie is de sleutel tot een prettige en langdurige klantrelatie. Wij willen u volledig informeren en optimaal adviseren!

SnoWi Klantenservice

          24uurs Elektro Hulp Dienst

 

24/7 tot uw dienst!