/var/www/html/snowi/domains/snowi-storingsdienst.nl/public_html/wp-content/themes/snowi-storingsdienst.nl/page.php

Hoofdzekering

 

Wat is een hoofdzekering?

 

De hoofdzekering zorgt ervoor dat elektriciteit op een veilige manier terecht komt in de groepenkast. Deze zekering is een extra beveiliging op het elektriciteitsnetwerk zodat u zonder gevaar te lopen gebruik kunt maken van uw elektrische apparaten.

 

In de meeste gevallen zijn alle groepen aangesloten op één hoofdzekering van 25 of 35 ampère. Groepenkasten zijn onder te verdelen in twee soorten; 1 fase en 3 fase. Het is belangrijk om te weten wat voor soort groepenkast u nodig heeft. Dit hangt af van het aantal apparaten dat u tegelijkertijd wilt gebruiken.

 

Wanneer moet u een hoofdzekering vervangen?

 

Er zijn twee redenen om een hoofdzekering te vervangen. De meest voorkomende reden is dat de huidige hoofdzekering slechts 25 ampère heeft. 25 ampère is namelijk niet genoeg om al uw elektrische apparaten tegelijkertijd te kunnen laten functioneren.

 

Wanneer u een hoofdzekering heeft van 1 x 35 ampère kan uw netbeheerder 35 x 230 Volt leveren, oplopend tot een maximum van 8050 Watt. In deze groepenkast worden 2-polige aardlekschakelaars en een 2-polige hoofdschakelaar geplaatst.

 

Bij een 3 fase hoofdzekering heeft u 3x 25 ampère waardoor uw netleverancier 75 x 230 Volt, een maximum van 17250 Watt, kan leveren. Dit type groepenkast beschikt over dezelfde 2-polige aardlekschakelaars die te vinden zijn in de 1 fase installatie, maar heeft een bredere hoofdschakelaar. Deze is namelijk 4-polig neemt per component vier modules in beslag.

 

Het kan ook zijn dat de hoofdzekering doorgebrand is. Is dit het geval, dan is er waarschijnlijk iets mis met uw groepenkast. De hoofdzekering brandt in de meeste gevallen niet compleet door. Pas wanneer de zekeringen de overbelasting niet aan kunnen zal de hoofdzekering ingrijpen om de veiligheid van de groepenkast te waarborgen. Als u een hoofdzekering van 35 ampère laat vervangen is het handig om meteen alle andere hoofdzekeringen om te laten zetten. Uw woning is dan in ieder geval klaar voor de toekomst.

 

De technici van SnoWi Elektrotechniek weten als geen ander hoe een hoofdzekering moet worden vervangen. 24 uur, zeven dagen per week staat ons vakkundige team voor u klaar. Een spoedgeval? Neem dan contact op met onze 24-uurs service via 0900 8004.